wintersolden

wintersolden ē  wintersolden 2017 ē data ē zomersolden ē handige sites

Wintersolden 2016

De wintersolden is dť winterse koopjesperiode in BelgiŽ. Tijdens de 2016-editie van de wintersolden kun je in BelgiŽ weer uitstekend op jacht naar voordelige aanbiedingen. Wie nu gaat winkelen in BelgiŽ die kan met leuke kortingen nog leuke kleding, schoenen, tassen en andere artikelen kopen.

De wintersolden van 2016 start op zaterdag 2 januari 2016. De normale startdag van de wintersolden is 3 januari, maar omdat deze datum dit jaar op een zondag valt mag de wintersolden een dag eerder beginnen. De zaterdag als startdag voor de wintersolden betekent dat er een flinke drukte verwacht wordt in Belgische steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. In de binnensteden moet men serieus rekening houden met verkeersproblemen en ook de parkeergarages zullen al vrij snel vol geraken. In een aantal steden valt het eerste weekend van de wintersolden ook samen met het laatste weekend van de jaarlijkse kerstmarkt.

De laatste dag van de wintersolden is wettelijk gezien zondag 31 januari 2016. In de praktijk zal zaterdag 30 januari 3016 vaak de laatste dag van de wintersolden zijn, tenzij dat winkeliers de zondag als koopzondag gebruiken. Aan het einde van de wintersolden zijn over het algemeen de hoogste kortingen te vinden. Houd er wel rekening mee dat de voorraad dan al aanzienlijk geslonken is als het goed is. De kans is groot dat de door jou gewenste artikelen er niet meer zijn of niet meer in jouw maat verkrijgbaar zijn.

Koopzondagen

Een redelijk groot aantal Belgische steden organiseert een koopzondag tijdens de wintersolden. Dit jaar wordt vooral zondag 3 januari 2016 gebruikt als koopzondag. Dit is in ieder geval zo in Antwerpen. De kans is zeer groot dat ook in Brugge, Brussel, Gent en Hasselt zondag 3 januari 2016 als koopzondag gebruikt wordt.

Meer over solden

Op de volgende sites kun je meer over de Belgische solden, de wintersolden en de zomersolden lezen:
zomersolden
solden in Antwerpen
winkelen in BelgiŽ

 

informatie over cookies op onze site